miercuri, 26 noiembrie 2014

Black Friday si cantecul de bucurie al masinii de spalat rufe

Acum un an am constatat ca in baie, dupa ce pornesc masina de spalat, imediat se umple cu apa...
Sub apartamentul meu locuiesc niste oameni foarte draguti, pe care toata tineretea i-am stresat cu neatentiile nostre. Niciodata nu mi-a fost comod sa-i inund! Rad cand scriu, dar acesta e adevarul, totdeauna m-am simtit mizerabil cand am facut cate ceva si le-am produs disconfort. Asa ca am abandonat ideea de a mai spala cu masina...am cauta pe cineva sa o repare...am inceput sa spal de mana in cautarea cuiva care sa fie dispus sa vina sa vada masina de spalat buclucasa...am descoperit ca daca doar pun rufele la programul de stors nu-s probleme si am trait asa aproape un an.
Dar lucrurile trebuiau remediate pentru ca, chiar nu era comod si pe deasupra, recunosc ca nu ma pricep sa spal ca o masina de spalat performanta. Asa ca, sfatuita de toata lumea sa cumpar o alta masina , am auzit ca , vine, vine, chiar vine, vinerea neagra!
De frica ei, am fugit la manastire si am lasat cardul la finii mei cei mai tineri:
-Cumparatii si nasicii o masina de spalat! Samsung sa fie ca e mai de firma si cu eco bubble! Nu stiu ce inseamna , dar pare sa fie ceva bun ca are si fiul meu si eu ma iau dupa el!
Cand m-am intors duminica seara, aveam deja masina platita la magazin si trebuia doar sa o duc acasa.Surpiza era ca magazinul nu accepta la schimb masina veche! Dar...doar atat!
Doar?
Nu va imaginati ca e usor! Eu abia imi duc poseta si apa plata! Cum sa duc eu ditamai masina de spalat? Si unde sa o pun ca deja baia era ocupata de cea veche? Deci... trebuia scoasa masina de spalat  veche si apoi instalata cea noua...Si apoi ce sa fac cu masina cea veche, stricata?
Luni dimineata am salutat magazinul in care era masina si am momit salariatii de acolo sa mi-o aduca pana in casa.
-La ce etaj locuiti?-m-au intrebat cand au venit cu masina
-Haideti, haideti , nu mai intrebati , ca va duc eu pana la usa!Haideti ca nu o sa va para rau!
-Ne amenintati?
-Nu, va momesc!
Si asa momiti au venit pana la etajul patru cu masina cea noua!
Numai ca atunci cand au vrut sa o scoata pe cea veche mi-au spus ca robinetul este prea vechi ...ca se pare ca nu iese pe usa... si au plecat fluturandu-si banii de la mine!
Am ramas cu doua masini de spalat in casa!Si cu femeia care ma ajuta la treaba! Ea a sugerat sa chem un nene priceput la toate...a venit nenea si a inceput odiseea... Doua zile pana am reusit sa o instalam ! Si intre timp vecina de sub mine m-a anuntat ca pe undeva in bucatarie, printr-o teava ramasa intre noi, curge apa! 
-Nu am izolat teava pentru ca sotul meu a zis ca daca va curge apa, macar sa curga la noi si sa nu vi-se umfle parchetul!
Si nu era nicio ironie!Doamne, ce buni sunt unii oameni!
Deci... am verificat si ...am schimbat si bateria la bucatarie... am instalat si masina de spalat rufe. Si ...am constat ca de fapt masina veche nu era stricata! printr-unul din furtune curgea apa deoarece... furtunul era fisurat! Atat era! O fisura mica!
Si asta m-a costat mai mult de 15 milioane.
Dar am o masina de spalat noua, frumoasa si performanta! Foarte performanta!Si o alta masina de spalat ... de rezerva!
Aseara, consiliata la telefon de nora mea, am pus masina cea noua sa spele!Am pus rufele! Am pus detergent...balsam...Am selectat programele si...
-Acum, dupa ce le cantareste, o sa va spuna timpul de spalare! mi-a zis Andreea
Si intr-adevar pe placuta electronica a aparut:
-3 ore si 8 minute!
Era aproape ora 23!
-O opresc, Andreea!
-Nu, nu-i dati alte comenzi daca deja a inceput , pentru ca se blocheaza si nu mai puteti nici sa o deschideti!
Am petrecut cu masina mea pana la ora 2 si 10 minute!
Adormeam din cand in cand si iar ma trezeam. In linistea noptii se auzea in tot blocul zgomotul "suav " al masinii!Le-a intors...le-a prespalat...le-a spalat...le-a parfumat... 
Si cand a terminat in sfarsit, dupa ore intregii...masina a inceput sa cante!
-Taci!Taci! am strigat ingrozita ca scoala vecinii.
Doamne, desi am fugit de vinerea neagra, ea chiar m-a prins! 
Rad ca sa nu plang!Si sper sa radeti si voi (chiar daca radeti de nepriceperea mea) pentru ca prea mult v-am intristat in ultimile luni!
Si  eu am sa rad inca! Pentru ca ma reintorc acasa sa pun masina sa mai spele ceva.Si cand va canta, sa vedeti ras pe mine!Nu stiu insa daca vor rade si vecinii mei! Cand insa va veni factura de energie electrica , cred ca o sa-mi treaca rasul ! 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu