luni, 29 iulie 2013

Botezul Elenei

 Iubesc nespus de mult slujba botezului . Poate pentru savarsirea minunata  a rugaciunilor de sfintirea apei 'Tu insuti dar, Iubitorule de oameni Imparate, vino si acum cu pogorarea Sfantului Tau Duh si sfinteste apa aceasta", poate pentru curatenia celui/celei care e subiectul slujbei, minunea  lui Dumnezeu, poate pentru lacrima de rucunostiinta a parintilor spunand:
"Mare esti, Doamne, si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale" 
Duminica am fost invitata la botezul fetitei cele mai mici a preotului Catalin Stanciu, Elena.Invitatia m-a onorata si m-a dus la un eveniment pregatit cu multa atentie. In mijlocul bisericii o cristelnita frumoasa , in care acum patru ani, cam pe vremea aceasta a fost botezat al doilea copil al familiei, Andrei. Si uite deja, al treilea copil,o fetita, intr-o familie tanara si frumoasa , urma sa fie crestinata.
Cu totii l-am asteptat pe Inalt Preasfintia Sa Teodosie, care  ne-a facut bucuria de a o boteza pe Elena, eveniment  care a generat bucurii mari tuturor. Biserica era plina de credinciosi veniti si pentru botez dar si pentru binecuvantarea IPS. Am avut prijilegiu de a sta aproape si de a-l privi si auzi.Cu ochii atintiti in catapeteazma bisericii, la sfintele icoane, Inaltul Teodosie s-a rugat  lui Dumnezeu pentru fetita: "Si-i da ei harul izbavirii, binecuvantarea Iordanului. Fa-o pe ea izvor de nestricaciune, har de sfintenie, dezlegare de pacate, vindecare de boli, diavolilor pieire, de puterile cele potrivnice neatinsa, plina de putere ingereasca. Sa fuga de la ea pizmasii zidirii Tale, ca am chemat, Doamne, numele Tau cel minunat, slavit si infricosator pentru cei potrivnici."
Preoti multi in biserica si la strana au cantat pentru micuta:
Da-mi mie haina luminoasa, Cel ce Te imbraci cu lumina ca si cu o haina, mult-Milostive Hristoase, Dumnezeul nostru.
Am avut lacrimi de bucurie. Ca si bunica fetitei, o doamna minunata cu care ieri am vorbit primadata. Dupa botez avea sa-mi spuna ca prin pronia lui Dumnezeu, desi nu ne cunostea pe nici unul din noi, a participat la o slujba extraordinar de importanta savarsita pentru Grig, slujba lui de inmormantare, ca m-a privit in acele momente si s-a rugat pentru noi.. Vedeti cat de atent ne leaga Dumnezeu si cum nimic nu e intamplator? Vedeti cum ne alege Dumnezeu daca fiecare din noi isi indreapta gandul spre El?Ne aduna, Dumnezeu, unii langa altii, ca sa ne fie mai usor...Asa a fost si ieri. Intr-o perioada cu multe incercari, cu multa tristete, Dumnezeu mi-a dat botezul Elenei si...binecuvantarea unui mare ierarh al bisericii noastre. Dragii mei, nu va lasati inselati de  satana, IPS- este un mare rugator la Dumnezeu pentru noi toti!Fie ca Dumnezeu sa implineasca rugaciunile preotilor si diaconilor de ieri pentru micuta, sa-i daruiasca o viata care sa o mantuiasca. Ingerul primit ieri la sfanta liminare,  sa nu o parasesca niciodata, iar ea sa-l auda mereu, ca ieri, cand nu a scos niciun sunet , doar a ascultat si privit. La multi  si binecuvantati ani!
.
  












2 comentarii:

  1. Harul Sfântului Duh, dăruit nouă la Botez în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, fără să ţină seama de căderea oamenilor în păcate şi nici de întunericul din jurul sufletului nostru, luminează în inimă cu lumina dumnezeiască a nepreţuitelor merite ale Domnului Hristos.

    RăspundețiȘtergere