luni, 13 august 2012

"Urmariti iubirea si ravniti la darurile duhovnicesti"

Gata. A trecut.Aproape a si trecut. Maine seara vom trai, cu voia lui Dumnezeu, vecernia si Prohodul Maicii Domnului.Nu stiu cand s-au dus zilele acestea!
Simt deja regretul ca nu le-am folosit cat de bine puteam.Nu am vorbit cat trebuia cu Maica Domnului! Si cand era mai bine sa vorbesc cu Ea decat acum?Nu am facut  cat bine trebuia! Simt asta. Si vom da raspuns si pentru binele pe care nu l-am facut. 
Am spus aproape zilnic"Graiurile mele asculta-le, Doamne! Intelege strigarea mea! Ia aminte la glasul rugaciunii mele, Imparatul meu si Dumnezeul meu"(Psalmul 5)
Dar i-am spus lui Dumnezeu altceva decat deja e scris in cartea vietii mele? Am facut ceva in plus astfel incat sa inclin balanta in favoarea mea? Prea putin... Si adevarul e ca am convingerea ca inutil facem niste lucruri incercand doar sa dobandim ingaduinta lui Dumnezeu, trebuie sa facem acele lucruri pentru ca vream sa ne schimbam viata, vream sa redobandim chipul lui Dumnezeu de la sfantul botez, nu ca pret al rascumpararii. Rascumpararea pacatului  trebuie sa fie indreptarea din inima, din iubire.Poate gresesc... 
Vreau sa pun in centru vietii mele iubirea pentru voi. Stiu ca nu pot hrani lumea intrega. Stiu ca nu pot obloji toate ranile. Stiu ca nu am suficienta putere sa duc poverile lumii. Dar trebuie sa am atata iubire incat... sa mut si muntii. Simt asta. Oricata oboseala este in mine, indiferent cat stres, cata durere pentru poverile proprii,trebuie sa am in inima iubire incat sa-mi pese si de altii.
E greu.Dar trebuie  ca acesta sa fie un lucru pe care sa mi-l doresc, un deziderat care sa-mi marcheze viata.Iubirea pentru altii.
1.De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2.Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3.Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4.Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5.Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6.Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7.Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.( Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Cap 13)
"Urmariti iubirea si ravniti la darurile duhovnicesti," spune Apostolul Pavel, faceti din iubire tinta vietii voastre duhovnicesti, tinta suprema .
Sa folosim acest rastimp pana la mare sarbatoare pentru a vorbi cu Maica Domnului, pentru a o intreba cum sa punem in inima noastra iubirea si mai ales pentru a o ruga sa ne ajute sa fim iertatori, sa ne pese de altii, sa nu mai judecam, sa nu mai hulim, sa nu mai impovaram pe altii cu ratacirile noastre...  si sa speram ca pregatiti sa cantam" Mergi la cer si te aseaza/langa Fiul tau ceresc/si de-acolo privegheaza/peste cei ce te iubesc" sa dobandim iubirea, un strop din iubirea pe care Ea, Maica Domnului nostru ne-o poarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu