miercuri, 8 august 2012

Rascumpararea vremii

Da, muzica poate fi periculoasa.Cateva sunete mestesugit legate pot rascoli in tine ape pe care le crezi linistite. Nu trebuie mult!E greu sa lupti cu lumea, cu patimile , cu tristetea pentru binele lumesc, cu confortul, cu lenea, cu trandavia...Of, Doamne sunt atatea lucruri pacatoase care mi-au placut!Si sunt atatea din ele pe care inca le fac si...diavolul imi sufla in urechi ca sunt placute si chiar mai mult de atat,  imi toarna in mine, in venele mele,  ca pe un lichid  spumos, gandul placerii lor.
Imi plac discutiile cu prietenii la o cafea,pe o terasa. Imi pace sa lenevesc in pat.Imi place sa umblu pe strazi printre case straine incercand sa-mi imaginez viata pe care o duc cei de acolo.Imi place sa ascult muzica.Imi place sa citesc.Imi place sa merg la coafor.Si lista e mult mai lunga...
Foarte rar mai fac aceste lucruri.De regula ma trezesc brusc din pat si plec in cateva minute spre biserica.Nu am timp sa vad pe nimeni.Uneori iau un taxi si din goana lui nu vad nici macar cladirile, dar oamenii.Nu am timp sa mai citesc.Lista data de duhovnicul meu are o multime de carti pe care e obligatoriu sa le citesc pana mor. Lupt cu ele! Sunt batrana si nu pot risca sa raman cu ele necitite si sa strige diavolii dupa mine la vami si asta.
Nu mai ascult decat accidental muzica.
Am inchis acest lucru intr-o cutiuta muzicala.Nu o pornesc decat rar pentru ca rascoleste in mine amintiri si m-ar intrista nepermis de mult, periculos.
Nu mai merg decat rar la coafor. Uneori nu ma indur pentru ca preturile sunt atat de mari incat imi spun ca pot amana si cu banii aceia pot face milostenie.Alteori nu merg pentru ca si mai mult constientizez pacatul de a ma transforma in altceva decat Domnul a vrut sa fiu eu azi.
Tai dupa lista mea aceste lucruri dar ramane pacatul de a le dori, de a tanji dupa un timp in care facandu-le eram fericita si vesela si  paream normala.
Acum imi pun pe cap un sal negru, acum vara din dantela,plec capul si i-au aminte la Apostolul Pavel:"luati seama cum umblati:nu ca niste neintelepti, ci precum  cei intelepti, rascumparand vremea, caci zilele rele sunt.De aceea nu fiti fara minte, ci intelegeti care e voia Domnului.Sa nu va imbatati in vin, in care este pierzanie, ci va  umpleti de Duh, vorbind intre voi in psalmi si-n cantari duhovnicesti, laudand si cantand in inimile voastre pe Domnul, intodeauna pentru toate multumind lui Dumnezeu si Tatalui in numele Domnului  nostru Iisus Hristos..."(epistola care efeseni cap 5;15-21)
Dar vorba nu e suficienta, nici macar gandul de a face aceste lucruri nu este suficient. Fara fapte, fara omorarea patimilor nimic nu pot dobandi.Abia cand nu voi mai dori nimic, niciodata din lucrurile acestea, cand voi putea sa le intorc spatele dispretuindu-le, abia atunci probabil ma voi putea simti libera. Si abia atunci voi putea cu adevarat sa rascumpar vremea si sa cant in inima mea pe Domnul .

2 comentarii:

  1. Frumos articol, spor in ceea ce faceti si sa va ajute Dumnezeu! Cu drag Hard Kosminus...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc.Ma ajutati sa ma adun si sa scriu!Iarasi si iarasi...multumesc.Si sper sa mai reveniti pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere